INGREDIENTS
1/2kg. de xai tallat a trossos grans (per tayín)
1 ceba grossa de figueres
4 alls
3 cullerades de comí mòlt
1 culleradeta petita de coriandre
un grapat de julivert
brou de xai o aigua
uns brins de safrà
oli d'oliva
pebre negre
sal
6 o 8 bunyols de pastanaga per decorar
ELABORACIÓ
1/2kg. de xai tallat a trossos grans (per tayín)
1 ceba grossa de figueres
4 alls
3 cullerades de comí mòlt
1 culleradeta petita de coriandre
un grapat de julivert
brou de xai o aigua
uns brins de safrà
oli d'oliva
pebre negre
sal
6 o 8 bunyols de pastanaga per decorar
ELABORACIÓ
Abans de res, renteu bé el xai.
Aquest trossos són molt macos. El podeu comprar en una carnisseria Halal o fer-ho tallar així al vostre Mercat o botiga de confiança. El salem i l'empebrem per les dues bandes.
Posem el tajine a calentar, amb una mica d'oli i incorporem l'all tallat en làmines.
De seguida, incorporem la ceba tallada en juliana.
Remeneu-lo tot una mica. Deixeu-ho que es dauri una mica.
Ara afegim unes quantes fulles de julivert, mal picat.
Seguidament , el comí.
Depen de si us agrada fort o no. Jo en poso tres o quatre culleradetes de café.

I el coriandre. Compte que és molt fort de sabor. Amb una cullereta petita de café en teniu de sobres. El podeu picar si no us voleu trobar les boletes.
A mi, personalment, no em molesten les boletes.
Incorporem el xai.
Deixem que afagi coloret, a foc mitjà.
Quan estigui una mica daurat...
...tirarem el brou de xai...però si no en teniu (com jo) posarem aigua.
Un parell de gots, fins cobrir la carn. Rectifiqueu de sal.
Ara tapeu el "tajine" i deixeu-lo coure uns 30-40 minuts. Vigileu per si falta aigua.
Ja ha passat el temps de cocció.
Quina flaire !!!!
Comproveu si la carn està ben feta.
Si cal, talleu un tros i la proveu.
Finalment nomès ens quedarà emplatar-ho.
Jo l'he acompanyat amb aquests fantàstics bunyols de pastanaga (veieu la recepta).
Aquest plat, té aquell sabor internacional que tant m'agrada.
I aquesta escasa salseta de ceba amb comí és formidable.
Aquests bunyols....els heu de provar.
Bon Profit !!!!
Aquest trossos són molt macos. El podeu comprar en una carnisseria Halal o fer-ho tallar així al vostre Mercat o botiga de confiança. El salem i l'empebrem per les dues bandes.
Posem el tajine a calentar, amb una mica d'oli i incorporem l'all tallat en làmines.
De seguida, incorporem la ceba tallada en juliana.
Remeneu-lo tot una mica. Deixeu-ho que es dauri una mica.
Ara afegim unes quantes fulles de julivert, mal picat.
Seguidament , el comí.
Depen de si us agrada fort o no. Jo en poso tres o quatre culleradetes de café.
I el coriandre. Compte que és molt fort de sabor. Amb una cullereta petita de café en teniu de sobres. El podeu picar si no us voleu trobar les boletes.
A mi, personalment, no em molesten les boletes.
Incorporem el xai.
Deixem que afagi coloret, a foc mitjà.
Quan estigui una mica daurat...
...tirarem el brou de xai...però si no en teniu (com jo) posarem aigua.
Un parell de gots, fins cobrir la carn. Rectifiqueu de sal.
Ara tapeu el "tajine" i deixeu-lo coure uns 30-40 minuts. Vigileu per si falta aigua.
Ja ha passat el temps de cocció.
Quina flaire !!!!
Comproveu si la carn està ben feta.
Si cal, talleu un tros i la proveu.
Finalment nomès ens quedarà emplatar-ho.
Jo l'he acompanyat amb aquests fantàstics bunyols de pastanaga (veieu la recepta).
Aquest plat, té aquell sabor internacional que tant m'agrada.
I aquesta escasa salseta de ceba amb comí és formidable.
Aquests bunyols....els heu de provar.
Bon Profit !!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada