dilluns, 2 de febrer del 2015

Cabdells amb anxoves de L'Escala


INGREDIENTS
3 cabdells frescos
12 filets d'anxova dessalada
1 tomàquet d'amanir
1 llauna de tonyina en oli 
oli d'oliva verge extra

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi olives
- Podeu fer el mateix plat amb seitons en vinagre

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients
Per començar, netegeu les anxoves en salaó. Això ho podeu fer el dia abans, si us va bé.
Tarieu les anxoves del pot d'una en una, amb cura de no malmetre-les.
Notareu un tacte dur, debut a la sal, les escates i les espines.
Obriu una mica l'aixeta de la pica, sense massa pressió, i amb cura anirem retirant la sal i les escates.
Un cop nets els filets...
els anirem reservant en un recipient i les reservarem submergides en oli.
Ara anem a pels cabdells. Talleu la part baixa més dura del cabdell.
Talleu-los per la meitat.
Netegeu cada part sota l'aixeta.
Procureu escórrer tota l'aigua. Fins i tot podeu assecar-los una mica amb un drap net o paper.
Netegeu el tomàquet i talleu-lo a rodanxes gruixudes.
Muntem el plat.
A mi m'agrada acompanyar-ho amb una mica de tonyina.
La col·locarem sobre el tomàquet.
A continuació, haurem d'amanir els cabdells amb vinagre i...
Tot el plat amb un bon oli d'oliva verge extra. Degut a les anxoves, aquest plat no necessita més sal.
I ja el podeu servir a taula.
Decoreu-lo amb una mica de gràcia, que sempre entrarà millor.
Bon profit!