dimecres, 4 de febrer del 2015

Ous ferrats amb pernil



INGREDIENTS
1 llesca gruixuda de pernil serrà 
2 ous frescos
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ 
  Preparem els ingredients. Avui ben fàcil.
El pernil serrà l'heu de demanar que us el tallin gruixut, gairebé com un tall de llom. Us recomano aprofitar aquells talls de pernil que són més cruus....ja que són més adients per cuinar-los.
 Preparem una paella amb un bon raig d'oli roent.
  Trenquem dos ous i els fem alhora.
Ja sabeu, els ous ferrats s'han de fer amb oli ben calent, procurar que les cantonades queden torradetes i que el rovell es pugui sucar. La sal, sempre al final.
  Podeu tirar una mica d'oli sobre el rovell, però poc...no convé fer-lo massa.
  Emplatem i salem els ous i retirem l'excés d'oli. En la mateixa paella daurem el pernil.
El saltat del pernil és molt escandalós i genera molt de fum a la cuina. L'heu de fer fins que quedi lleugerament torradet, que s'aconsegueix molt ràpidament, en pocs segons canviarà de color.
 I el servim com a guarnició dels ous, a trossos grans.
  Ben calentó...i a sucar pa, nanos.
Un bon esmorzar de diumenge...

...i acompanyat del porrent de vi, clar.
 Senzill, bàsic però fantàstic plat.
  Suqueu-hi pa...eh?
...i alhora, agafeu un trosset de pernilet.
Bon Profit !!!