dilluns, 26 de gener del 2015

Magdalenes de cacau amb trossets de xocolata i pinyons

 INGREDIENTS
200gr. sucre
2 ous sencers
200gr. oli oliva de gust suau
200gr. llet
280gr. farina fluixa
25gr. pinyons
20gr. cacau
50gr. trossets de xocolata negre
15gr. impulsor o 25gr de llevat en pols 
color, llimona


ELABORACIÓ













Com sempre, utilitzarem una màquina d'amassar com pot ser la Kitchen Aid. Però aquesta recepta la podeu fer a mà....amb un simple recipient i una varilla. Nomès s'ha de remenar tots els ingredients.
Comencem per abocar els ous...amb el sucre.
Hi afegim esència de llimona. La podeu comprar en qualsevol herboristeria i cada fabricant proposa la dosis a incorporar per litre o quilo de massa. En aquest cas hi posaré 10 gotetes.
Afegim l'oli d'oliva també, encara que es pot fer amb oli de girasol. Hi podeu posar una mica de colorant alimentari d'ou...tot i que al ser magdalenes de xocolata no es massa rellevant. El cacau farà la seva feina.
Ara, ho barregem una mica....nomès per desfer els ous.
Els pinyos....que siguin dels bons....no dels xinesos.
Els afegim.
Ara ja podem incorporar la farina i també el cacau en pols. Que sigui pur si pot ser.
A veure, podeu fer servir sucedanis de cacau o de xocolata....però jo recomano cacau autèntic.
Ara...incorporem també uns trossets de cobertura de xocolata negre. Podeu utilitzar les "perlitas" aquestes que venen de la casa "Vahiné" o el que mes us agradi.
Molt bé.
Ara l'impulsor. Com us comento...podeu utilitzar llevat en pols químic...tipus "Royal" o impulsors professionals de pastisseria que podeu comprar a webs on-line (veure consells).
L'afegim.
I per últim...la llet.
Ho posem a batir....uns minutets.
No busquem ni muntar-ho ni que tingui cap textura en especial...nomès volem barrejar-ho bé.
Un cop ben barrejat, ho reservarem en un bol. Ho taparem i ho deixarem reposar 24 hores a la nevera. Aquest repós és molt important per a garantir que les magdalenes pugin bé al forn.
Podeu utilitzar una mànega pastissera per escudillar la massa.
La omplim.
Com veureu, hem d'utilitzar motlles de magdalena amb paper adequat a la mida.
Poc a poc i bona lletra. Ja podeu preescalfar a 240º graus.
Intenteu no omplir-les del tot, ja que té el volum augmentarà considerablement. Si voleu, en aquest punt, hi podeu posar un polsim de sucre al mig.
Les enfornem a 240º graus...durant uns 8-9 minuts. Veureu com poc a poc comencen a pujar. Aquesta alta temperatura farà esperonar l'interior de la magdalena que es dispararà cap amunt.
Passats aquests 8 minuts abaixeu el forn a 180º graus...per a garantir una bona cocció dins la magdalena. Les podeu punxar amb una varilla de pinxitos...o similar...per comprovar si surt neta o si li falta cocció interior. En total, les magdalenes estaràn uns 15-18 minuts al forn.
Com podeu veure....ja estàn ben cuites i ja les podem treure del forn.
Per que podeu veure la diferència, la primera magdalena l'he cuit sense reposar i la segona amb 24 hores de repós a la nevera. De bones ho son totes dues, però la segona té millor aspecte.
El color es diferent si. Aquestes magdalenes, ja cuites, les heu de conservar a la nevera...i us aguantaràn més temps. La humitat de la nevera fa que l'oli sui una mica...i per això el color enfosqueix. Es a dir, que la segona magdalena (ben cuita), quan tingui 24 hores de nevera...agafarà el mateix color.
Doncs ja les tenim, nanos.
Estàn molt bones...i als nanos...els encanta.
Ah!!!...que la voleu veure per dins?...i tant.
Molt esponjosa...gens pesada.
Es poden apreciar els pinyonets...i els trossets de xocolata.
Com us comentava, i per a presentar altres postres, podeu utilitzar la mateixa massa per a donar altres formes al producte i tallar-lo a rodanxes...servit amb un gelat de xocolata i cookies.
Bon Profit !!!

Eps...i no us perdeu la mateixa recepta però per fer les "Magdalenes de pastisseria" més clàssiques, igual o més bones que aquestes.